top of page

Miben nyújtunk többet?

"A jövő nálunk már elkezdődött"

 

Az általunk kezelt társasházakban a napi szintű üzemeltetési feladatokon túl közép- és hosszútávú műszaki, pénzügyi folyamatokban gondolkodva, valamint a tulajdonosok elégedettségét szem előtt tartva járunk el. (a képeken portfoliónk néhány eleme látható pesti és budai kerületekből is)

 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Néhány konkrét és gyakorlati példa azon szolgáltatásokra, amiket külön kérés nélkül vagy többségi tulajdonosi igény alapján biztosítunk:

1. A jogszabályi kötelezettséget megelőzve szelektív szemétgyűjtést- és elszállítást szerveztünk.

2. Díjmentes használtelem elszállítást biztosítunk.

3. Használt háztartási sütőolaj gyűjtést- és elszállítást is szervezünk.

4. Több társasházban elkezdtük az áttérést a közös használatú helységekben led és jelenlét alapú technológiás világításra.

5. Napkollektor alkalmazás a használati meleg víz előállításban.

Működési alapelveink:

1. Szolgáltató képviselet. Társasházkezelési tevékenységünk alapjául a tulajdonosi szemléletű és szolgáltató képviselet megvalósítását tűztük célul. Ennek megvalósulása érdekében, az általunk kezelt társasházak esetén a tulajdonosok közös érdekének szem előtt tartása, harmadik féllel szemben a tulajdonosi érdekek érvényesítése a kiindulópont (beruházók, kivitelezők, szolgáltatók, közműszolgáltatók, stb. esetében).

2. Transzparencia. Munkánk átláthatóságát, a tulajdonosok általi nyomonkövethetőségét egy, külön a társasházakra fejlesztett speciális célszoftver segítségével biztosítjuk, amely pontos könyvelési, elszámolási, a ház adottságaira szabott, rendszeres jelentések lekérésére is alkalmas funkciókkal rendelkezik.

3. Kommunikáció. Szolgáltatásunk jellegébőladódóan fontosnak tartjuk, hogy a kor igényeihez alkalmazkodva minél szélesebb csatorna skálán érjék el cégünket a tulajdonosok a felmerülő kérdéseikkel, kéréseikkel. Ezért telefonon, email-en és a Facebookon üzenetküldő szolgáltatásán is állunk rendelkezésükre. Közösségi média elérhetőségeinket (Facebook, Instagram) is ajánljuk figyelmükbe, ahol rendszeres posztjaink a társasházakkal kapcsolatos aktualitásokról, érdekességekről szólnak. A tulajdonosok hozzájárulásával - az adatvédelmi törvény előírásait figyelembe véve - elektronikus levelezőlistával is segítjük a lakók, tulajdonosok és a társasházkezelő hatékony és gyors kommunikációját.

4. Megfelelőség. Tevékenységünk során kiemelkedően fontosnak tarjuk a társasházkezelés, illetve a társasház életét meghatározó hatályos jogszabályok betartását, betartatását, mind működési, mind műszaki elvárások esetében. Ezen tevékenységünket jogi, közigazgatási végzettségünk, illetve a társasházkezelő szakképzés biztosítja.

5. Környezettudatosság. Egyedi időpont egyeztetés esetén személyes ügyfélfogadást biztosítunk irodánkban, de üzletpolitikánk alapján elsődlegesen papírmentesen, környezetbarát módon, elektronikus úton intézzük a tulajdonosokkal a kapcsolattartást. Igény esetén palackprés és ingyenes használtelem gyűjtő telepítése megoldható. Megbízásunk esetén a háztartási használt elemek elszállítását cégünk ingyen végzi.

bottom of page